svenska molntjänster för företag och föreningar

Vår syn på molntjänster


Red Cloud IT - Molntjänster för företag och föreningar

Vår syn på molntjänster och vad det ska vara

Vår syn på molntjänster är enkel. Där ditt data finns ska också dina program finnas.

Du ska alltså kunna använda filerna direkt och där du behöver dem, inte bara lagra filer nånstans.

Naturligtvis ska en bra molntjänst också ha solid teknik och säkerhet. Det ska vara säkrat för intrångsförsök, övervakat vad gäller säkerhet, hanteras med antivirus, ha kontinuerliga backuper och generationshanteringar och ditt data ska finnas bara i Sverige.

Tillgång till hela program i molnet

Tänk t.ex. följande scenario. Du har en fil skapad i t.ex. Microsoft Excel, sparad på en USB sticka, i din DropBox eller som bilaga i ett mail. Nu behöver du jobba i den.

Datorn du sitter vid (eller din iPad, telefon) har inte Excel installerat. Resultatet blir att du når din fil men har inget program att öppna den med. I praktiken kan du inte göra något innan du skaffat programmet till datorn nånstans ifrån, Det är inte alltid man har med sin installationsmedia för Microsoft Office, licensnycklar eller ens har tid att leta efter dem.

Att skaffa ett abonnemang på Office 365 är kanske inte heller aktuellt. Med RedCloudITs rCloud Office är det här redan löst. Allt du behöver komma ihåg är din egen mailadress och ditt lösenord. Programmen kör du hos oss, du kan lägga ditt data i vår molntjänst och använda det från andra enheter.

Molntjänster är inte att bara dela filer

Vi är alltså inte bara en leverantör av fildelning eller molnlagring. Vi tycker att molntjänster ska vara mycket, mycket mer än så. Att bara lagra filer är inte för oss. Vi vill du ska kunna använda dem också. även när din PC elller MAC inte är i närheten.

Tänk att kunna låna en surfplatta, använda din iPhone/Android, grannens dator och ändå kunna jobba i dina Windowsprogram och ditt data utan att behöva oroa dig för om du lämnat viktigt data på den.

Var som helst ifrån. Närsomhelst.

I exemplet ovan valde vi just Excel av den enkla anledningen att de flesta känner till det. Vi har alltså hela Microsoft Office paketen tillgängliga för våra kunder men vårt fokus ligger egentligen inte i att leverera just Office paketet, vi tycker det finns många som gör det redan (även om vi var bland de första att göra det) och en del av dem gör det ganska bra också. Många har ju dock redan en Office licens och behöver inte ha det igen.

 

Läs mer här om säkerhet och flexibilitet i molntjänster ..

Här är också en länk där vi försöker beskriva vad är molntjänster och VPS och andra saker ..

 

Kontakta oss här för att prata om hur vi kan hjälpa er med våra molntjänster

 

 

Helpdesk 08 55 11 86 66
helpdesk@redcloud.se