molntjänster för företag och föreningar från Red Cloud IT Windows Android MAC

Molntjänster för företag – rCloud Office


molntjänster för företag och föreningar

Vad är rCloud Office ?

Red Cloud IT är en av Sveriges tidigaste molnleverantörer och rCloud Office är svenska molntjänster för företag och föreningar.
Med datat i Sverige.

rCloud Office fungerar som en enkel abonnemangstjänst för att ge er möjligheten att komma åt ert data och era program var ni än befinner er, från vilka plattformar ni känner er bekväma med.

Vår syn på molntjänster och vad det ska vara

Vår syn på molntjänster är oerhört enkel. Där ditt data finns ska också dina program finnas. Du ska alltså kunna använda filerna direkt också. Inte bara lagra dem nånstans. Det ska vara säkrat för intrångsförsök, övervakat vad gäller säkerhet, hanteras med antivirus, ha kontinuerliga backuper och generationshanteringar och ditt data ska finnas bara i Sverige.

Tillgång till hela program i molnet

Tänk t.ex. följande scenario. Du har en fil skapad i t.ex. Microsoft Excel och du har den på en USB sticka eller fått per mail, eller du kanske har den på DropBox och du behöver jobba i den. Datorn du sitter vid (eller din iPad, Mac, Android ) har inte Excel installerat. Resultatet blir att du kan dubbelklicka på filen men du har inget program att öppna den med. I praktiken kan du inte göra något innan du skaffat programmet till datorn nånstans ifrån, Det är inte alltid man har med sin installationsmedia för Microsoft Office, licensnycklar eller ens har tid att leta efter dem. Att skaffa ett abonnemang på Office 365 är kanske inte heller aktuellt. Med RedCloudITs rCloud Office är det här redan löst. Allt du behöver komma ihåg är din egen mailadress och ditt lösenord. Programmen kör du hos oss, du kan lägga ditt data i vår molntjänst och använda det från andra enheter. Det är inte begränsat till om du vill använda en surfplatta eller en Windows dator eller en mobiltelefon.

Molntjänster är inte att bara dela filer

Vi är alltså inte bara en leverantör av fildelning eller molnlagring. Vi tycker att molntjänster ska vara mycket, mycket mer än så. Att bara lagra filer är inte för oss. Vi vill du ska kunna använda dem också. även när din PC elller MAC inte är i närheten. Tänk att kunna låna en surfplatta, använda din iPhone/Android, grannens dator och ändå kunna jobba i dina Windowsprogram och ditt data utan att behöva oroa dig för om du lämnat viktigt data på den. Var som helst ifrån. Närsomhelst. I exemplet ovan valde vi just Excel av den enkla anledningen att de flesta känner till det. Vi har alltså hela Microsoft Office paketen tillgängliga för våra kunder men vårt fokus ligger egentligen inte i att leverera just Office paketet, vi tycker det finns många som gör det redan (även om vi var bland de första att göra det) och en del av dem gör det ganska bra också. Många har ju dock redan en Office licens och behöver inte ha det igen.

Migrering till nya servrar från t.ex. Windows Server 2003

Vi tror att den verkliga affärsnyttan och driftsnyttan ligger i att kunna flytta andra program till oss och göra dem tillgängliga på flera plattformar och för flera personer som till exempel affärsprogram som Visma, Visma Förening eller iScala och löneprogram och tidsredovisning som Flex Lön och Flex Tid eller resebyråapplikationen Rebus eller .. ja … listan kan göras hur lång som helst. Faktum är att många företag har idag en eller flera applikationer lokalt installerade och de finns bara tillgängliga för en användare och kan bara köras på kontoret. I många fall har man också kanske en äldre server som står igång som har speciella program man behöver tillgång till. Stödet för Windows Server 2003 upphör under sommaren 2015 så många företag står inför valet att investera i nya servrar och migrera sina program och data med alla kostnader och besvär det för med sig. För bara ett fåtal program? Det här tyckte vi är onödigt och inte speciellt effektivt. Med vår molntjänst hjälper vi företag och organisationer att flytta just en eller flera program ut till Molnet hos Red Cloud IT. Ni slipper driften av den, ni slipper investera i nya servrar och hårdvara, licenser, vi gör dem tillgängliga för andra plattformar än vad de är gjorda för ( t.ex. #Android, #iPhone #MAC, #Linux ) och vi gör det utan magi eller tunga specialklienter och krångliga installationer. Vi tror på enkelhet och expertis.

Molntjänster för ideella föreningar eller andra geografiskt spridda företag

Andra fördelar med våra molntjänster är t.ex. om ni är geografiskt spridda (väldigt vanligt med t.ex. ideella föreningar ) men ändå enkelt vill kunna dela era program ( t.ex Visma Förening ) och filer med varandra. Tidigare behövde man skicka installationsmedia på posten och licenser o.s.v. och sedan dela filer via mail eller någon fildelningstjänst. I bästa fall visste man vart data fanns, vem som hade tillgång till det och man visste var installationsmedia fanns samt eventuella licensnummer och installationskoder. Med vår lösning behöver du inte tänka på de sakerna längre och du är alltid rätt licensierad, varken mer eller mindre än vad som behövs. Med vårt sätt att jobba behöver man bara lägga till användare i rCloud och de har tillgång till just de program som ni vill och det data ni vill. Data och program är skyddade bakom intrångsskydd med hjälp av Syspeace, data lagras bara i Sverige (inte ens antivirus och SPAM-tvätt går över tjänster i andra länder) och det finns kontinuerliga backuper, och allt data skyddas av vårt antivirus från Fsecure. Skulle du råka radera filer eller skriva fel kan du väldigt enkelt ta tillbaka den från generationshanteringen själv genom ett enkelt högerklick utan att behöva kontakta någon tekniker eller support. Här är en kort video på YouTube hur det kan se ut: Såna här ”småsaker” har vi tänkt på redan från början. Vi har även stöd för att komma åt ditt data som en lokal enhet från din dator om du vill och vice versa dvs om du behöver kopiera data från rCloud till din enhet så fungerar det också och även vanlig copy paste.

Säkerheten i molntjänster

Vad gäller olika typer av säkerhetsaspekter tänkte vi nämna några här. rCloud Office skyddas mot intrångsförsök av Syspeace som vi skrivit väldigt mycket om och som Juha Jurvanen, grundare och delägare i Red Cloud , är upphovsman till.. Programmet blockerar, spårar och rapporterar alla lyckade och misslyckade inloggningsförsök. Vi kan även få fram information om när, varifrån och hur ofta en användare (eller IP adress) eller misslyckats med inloggningar (eller lyckats för den delen, om det skulle behövas vid en rättslig tvist t.ex. vid en uppsägning ). Vid intrångsförsök blockeras angriparens IP adress och vi kontaktar den användaren vars konto de försökte använda. Sedan får användaren ta ställning till vad vi ska göra med det (polisanmälan, spåra vidare o.s.v. ). Det här innebär också att vi hjälper företag säkra sitt data även mot t.ex. uppsagd personal. När användaren slutat stoppar vi helt enkelt kontot och allt företagsdata är direkt skyddat. Skulle försök att nå data så loggas det och larmas hos oss per automatik och vi meddelar er.

Backup av data i molnet

Själva data backas upp kontinuerligt varje dygn till externa enheter i händelse av ett haveri och vi har inbyggd generationshantering på allt data. Allt data finns endast i Sverige. Om vi expanderar till andra länder kommer vi att använda samma tankesätt där, dvs data ska endast finnas inom det landets gränser.

Enkelt. Smart.
Klimatsmart.
Till en fast kostnad.

Skapa en egen molntjänst ?

För företag och organisationer som fortfarande känner oro inför att lägga ut sitt data hos andra leverantörer så hjälper vi gärna till med att bygga, sätta upp och drifta en egen privat molnlösning åt er hos er , baserat på de erfarenheter vi har av hur man ska bygga en säker och tillförlitlig molntjänst.

Frågor ?
Funderingar ?
Förslag?

Tveka inte att slå oss en signal eller skicka oss ett mail!