molntjänster för produktbolag

Molntjänster för utvecklingsföretag och produktföretag inom IT


Molntjänster för utvecklingsföretag och produktföretag inom IT

 

Molntjänster för utvecklingsföretag och produktföretag inom IT
Foto: Fotoakuten

 

Problembild

Ett produktföretag / utvecklingsföretag inom IT har ofta redan en färdig kundkrets och nöjda kunder. Det kan gälla allt från ett bra CRM , tidsrapportering, bokningssystem eller andra fiffiga program Man har i många år utvecklat sin produkt och oftast på Windows plattformen.

Med de nya molntjänsterna börjar dock kunderna förvänta sig att programmen även ska fungera på iPad, MAC , Android och fler plattformar. De ska också vara nåbara hemifrån, stugan eller semestern dvs kunderna är alltmer mobila än vad de var för 10 år sen.Oftast har man som produktföretag varken resurserna eller kunskapen att skriva om sina program till andra plattformar och att göra helt webbaserade lösningar är kanske inte heller en framkomlig väg. Med den typen av lösningar kommer även andra faktorer in som driftsansvar och personal för övervakning och support..
Att skapa molntjänster för utvecklingsföretag från grunden är ett stort och komplicerat arbete då man oftast inte är en driftsbyrå. Det är andra typer av IT yrken som krävs än det man är van att hantera helt enkelt.

 

Lösning

Red Cloud’s tjänst rCloud Office är utmärkt för ändamålet. Vi hjälper er att skapa en skräddarsydd molntjänst för era program och kunder. Ni som företag slipper kostnaderna för att utveckla allt på nytt och för flera plattformar, ni har bättre koll på antal licenser som används då rapportering och åtkomstkontroll finns inbyggd. Era kunder får direkt tillgång till era produkter på flera plattformar och vi hjälper även till med first line support då vi alltid sätter oss in i hur våra partners program fungerar. Vi har ofta täta kontakter med våra partners för att se till att allt flyter på som det ska och vi hjälper gärna till med förslag på förbättringar och funktioner.
Vid uppdateringar av era program görs det på ett ställe en gång och alla era kunder får tillgång till det direkt. Inga nedladdningar eller CD skivor som behöver skickas ut.

I det här sammanhanget används ofta olika förkortningar som SaaS (Software as a Service) , PaaS (Platform as a Service)  och IaaS (Infrastructure as a Service).
Vi skulle närmast beskriva vår rCloud Office som em SaaS (Software as a Service) eller t.o.m. Managed SaaS .Vår vision är inte att bara tillhandahålla en VPS (Virtual Private Server)  eller hyra ut co-location och hosting. .
Vi vill ge era kunder funktionerna direkt, enkelt och säkert med vår hjälp av våra smarta lösningar.
Vår vision är att era kunder ska enkelt och snabbt ha en ikon att trycka på och starta era program. Mer ska inte behövas och krångligare ska det inte vara.

Kontakta oss för att se hur ett samarbete med Red Cloud IT skulle kunna fungera för er verksamhet och era kunder.