svenska molntjänster

Vi förenklar och förbättrar vår molntjänst rCloud Office


Uppgradering och förenkling i rCloud Office

Som alla företag vill vi såklart ge våra kunder en enkel och smidig lösning.
Vår rCloud Office har varit i drift ända sedan 2010 .
Vi på Red Cloud It var alltså väldigt tidiga med att lansera molntjänster i Sverige.

Vi uppgraderar ständigt i bakgrunden och tänker ut nya sätta att förenkla,

De senaste månaderna har vi haft två olika installationsalternativ som dykt upp bland våra installationer.
rCloud Office Gen I som vi valde kalla det är det som installerar ikonerna för vår ”gamla” miljö medan rCloud Office Gen II har installerat för vår nya miljö..

De flesta av våra nya kunder via återförsäljare som Loxodonta och Tele Data har per automatik redan hamnat i den nya miljön.

Efter väldigt mycket testande har vi nu kommit fram till en lösning där vi återgår till en enda installation dvs när du behöver installera rCloud Office ikonerna är det en och samma knapp som gäller.
Smidigt va?

Om ni är kunder sen länge så kommer era ikoner att fortsätta fungera som vanligt.

Skulle ni uppleva någin störning rekommenderar vi att ni först uppdaterar era ikoner som beskrivet här Det tar cirka 30 sekunder så är det klart.

Vad innebär det för mig som kund ?

Faktiskt ganska lite.. Möjligen ett klick i en kryssruta,
Inga prisjusteringar eller nåt sånt.
Det liksom bara ingår att vi gör det här för våra kunder.

En stor skilnad är du kommer att nå dina rCloud Office program från vilken webbläsare du vill då vi byter ut vår gamla web-access som bara stödde Internet Explorer.
Det kan ju vara smidigt komma åt sina program och data om man bara lånar någons surfplatta eller dator för att kolla upp den där offerten elelr fakturan men inte behöver installera ikonerna lokalt.

Den nya webbportalen fungerar med i princip vilken webbläsare som helst så länge den stöder HTML5 (vilket de absolut flesta webbläsare gör).

Den nya miljön bygger på nyare teknik och nya servrar men via den nya miljön kommer vi även fortsatt att leverera tillgång till den gamla miljön.

Vi har inga planer på att avveckla den gamla miljön då vi vet att det finns ett behov hos våra kunder att kunna använda äldre operativsystem för vissa program.
Vi vet det är ganska unikt men vi vet också att behovet finns.

Vårt mål är att kunna hjälpa de flesta att få ut sina Windows-program som en enkel och smart molntjänst och kunna köra dem oavsett om de använder Windows, Mac eller Android.

När ni känner ni vill uppgradera t.ex. er Office eller få en nyare filutforskare (Documents @ rCloud) så är det en enkel operation för oss att fixa och kommer att slå igenom automatiskt på era lokalaa datorer när ni uppdaterar ikonerna.

Under en kort övergångsperiod kan du få upp en fråga om du litar på servern rdweb.rcasp.se när du startar dina program från start-menyn som vanligt.
Det här är helt normalt och allt du behöver göra är att klicka i rutan att den inte ska fråga om anslutningar till den här servern igen.

rCloud Office new feed

 

Om du kör MAC, iPad, Android med RD Client kan det se ut så här:

Klicak isåfall i rutan där det står ”Never ask again ..”

rCloud Office RD Client