molntjänster för företag och föreningar hos Red Cloud IT

rCloud Office och lokala filändelser I Windows


molntjänster för företag och föreningar från Red Cloud IT Red Cloud ITs rCloud Office och lokala filändelser

Alla filer har en s.k filändelse som talar om för datorn vilket program som ska användas för att öppna en fil.
För t.ex. Micorosft Excel är det .xls /.xlsx för Powerpoint är det .ppt och .pptx

Om prgrammet inte finns installerat får man upp ett felmeddelande om att det inte finns något program installerat för att öppna filen och man uppmanas att söka efter ett program.

Den här videon på YouTube visar hur man gör i Red Cloud ITs molntjänst rCloud Office för att komma igång med att t.ex. visa en Powerpoint presentation man fått kanske på en USB sticka men inte kan öppna för Microsoft Office inte finns installerat på datorn.
Det vi alltså gör är att snabbt installera rCloud Office med valet att ta över filändelser för Office prgrammen till rCloud Office.

Inspelningen är gjord på en helt nyinstallerad Windows XP med , inga andra progranm än Windows XP Service Pack 3 och ett Antivrus finns installerat. Videon går också i realtid, Det här fungerar även på Windows 7, Wndows Vista, Windows 8 och Windows 10.

Först försöker vi starta programmet genom att dubbeklicka på filerna och får ett felmeddelande eftersom Powerpoint ju inte finns installerat. Det här kan ju vara t.ex. en fil på en USB sticka och en lånad dator under ett säljmöte eller en tunn klient med t.ex. Windows XP Embedded elelr någon annan Windows embeddded verson?
Efter felmeddelandet kör vi installationsprogrammet från Red Cloud ITs hemsida.

Videon är dock gammal så hemsidan är den gamla designen.

Efter installationen går respektive fil att starta utan att Office finns installerat lokalt på PCn där vi sitter och Powerpoint presentationen körs igång direkt i Molnet.

Allt som behövs är ett användarnamn och ett lösenord! Enklare kan det knappast bli ?

iKontakta oss för mer information och gratis test av våra molntjänster!

 

 

 

Här en direktlänk till installtionen av det vi kallar rCloud Office Pro dvs att du startar dina filer direct I Molnet – rCloud Office Pro Installation