flytta till molnet

Så flyttar du dina program till en molntjänst – utan krångel


 

Att ha företagets data och applikationer i en molntjänst är fördelaktigt på många sätt.

Att flytta över sina applikationer till molnet är också lättare än någonsin.

Företaget Red Cloud är specialiserat på att skräddarsy molntjänster för företag och föreningar.
– Vi har inte så många färdiga standardpaket utan skräddarsyr lösningar för att passa våra kunder och vara så effektiva som möjligt, säger Juha Jurvanen från Red Cloud IT

Att använda sig av en molntjänst för företagets program och applikationer har många effektivitets- och säkerhetsfördelar. Dels blir det lättare för företagets anställda att komma åt filer och dokument när de finns i molnet och från flera olika plattformar som Windows, Mac, iPad, Android o.s.v., dels får företaget säkerhetskopior på sina dokument genom att förvara dem i molnet och kontroll över vilka som har tillgång till data.

Red Cloud sätter upp plattformsoberoende molntjänster för företag och föreningar, vilket innebär att du kan flytta över vilken Windows applikation du vill men ändå köra den från t.ex. MAC eller Android.

– Vi kan lösa förflyttningar av de flesta program så länge det fungerar med vår infrastruktur och inte äventyrar annan säkerhet, säger Juha Jurvanen.

Vi har även utvecklat en del förenklingar mot den lokala enheten så man med ett högerklicka skickar ner filer till den vid behov..

Enkelt och tryggt med data och program i molnet men ändå i Sverige

Red Clouds miljö bygger på RemoteAPP och lösningen har byggt på det ända sedan starten 2010 . Skillnaden mot många konkurrenter som erbjuder molntjänster är att Red Cloud även tar hand om drift, generationshanteringar, backuper och intrångssäkerheten. B.la. har Juha Jurvanen varit initiativtagare till intrångsskyddet Syspeace.
Det är enkelt och tryggt att använda Red Clouds tjänster.

– Vi har all data i Sverige och har inga bindningstider utan har två månaders uppsägningstid och så betalar man per användare.

Vår målsättning är at kunna erbjuda företag och föreningar möjligheten att köra hela kontoret i molnet eller bara delar av det. Man kanske vill ha bara ekonomisystemet elelr ett annat system som en molnyjänst men inte t.ex Office? Då löser vi det .

Molntjänster för programleverantörer.

Vi ser också framför oss att det kommer finnas behov för företag med egna programvaror som behöver en pålitlig och kunnig molnleverantör för att i sin tur kunna erbjuda sina kunder en molntjänst.
Vi har redan ett flertal leverantörer som kunder och vi sätter upp lösningar tillsammans med leverantören och lär oss hur programvarorna fungerar.
På det sättet kan vi även hjälpa till som first line support för program.

Kostnadseffektiv men skräddarsydd molntjänst

Att man betalar per användare gör Red Clouds tjänst kostnadseffektiv. Det är t.ex användbart för företag som har säsongsanställda, då kan man lägga till och ta bort användare efter behov. Eftersom Red Cloud skräddarsyr sina tjänster efter varje kunds behov är det också väldigt anpassningsbart. På det sättet kan säljarna ha tillgång till CRM-systemet, men kanske inte till lönesystemet till exempel.

– Vi har byggt hela vår lösning på standardlösningar så mycket som möjligt så att man sällan behöver installera nya komponenter i sin enhet. Det som inte finns bygger på gratiskomponenter t.ex RD Client. För geografiskt spridda föreningar som kanske inte har råd att köpa in datorer utan istället låter medlemmarna använda sina egne grejer. Då är molnet en perfekt lösning som gör att alla kan koppla upp sig oavsett system eller plattform. Allt som krävs är en internetuppkoppling.

– Vid en flytt till rCloud Office förbereder vi i miljön,. Installerar upp de programvaror som kunden vill ha och hjälper sedan till vid behov av migrering av det gamla datat till oss.

 

 

Kontakta oss på Red Cloud IT

Växel, försäljning , ekonomi 08 55 11 86 60
office@redcloud.se

Helpdesk 08 55 11 86 66
helpdesk@redcloud.se